Блог

ИЗРАБОТКА НА УЕБ САЙТ

Изработка на уеб сайт с адаптивен дизайн. Ние внасяме идеи в живота с творчески и красиви дизайни. Ние правим уеб сайтове с мощни инструменти за управление, които ви помагат да управлявате бизнеса си.

Изработка на уеб сайт, какво е уеб сайт, как се израбова уеб сайт и как да изберем кой да ни изработи фирмената страница?

 Това са въпроси на който ще да ви дадем отговор.

Уеб сайт (в пряк превод: „място в Мрежата“), също така накратко сайт, е съвкупност от уеб страници, които се адресират на общ линк, който често се състои само от името на домейна примерно www.it-bs.bg или www.technomania.bg . Всеки уебсайт се хоства на компютър (компютри), наречен уеб сървър, достъпен през мрежа като например чрез Интернет или частни локални мрежи(VPN). За разглеждането на уебсайтове са създадени специални програми, наречени уеб браузъри mozila, internet explorer, chome, opera. Съществуват различни видове уебсайтове в зависимост от тяхното предназначение, аудитория и съдържание. Това може да бъде, корпоративен уеб сайт, информационен уеб сайт, блог или онлайн магазин.

Изработката на един уеб сайт се състой от няколко компонент, като всеки от тях е важен и всеки се изпълнява от различни специалисти.

Уеб дизайнерът се занимава с изработването на уеб страници в Интернет пространството. Уеб дизайнерът може да създава цялостен уеб сайт или апликация, както и конкретна част от конкретният уеб продукт. При създаване на цялостен проект за уеб сайт, уеб дизайнера трябва да премине през всичките му основни етапи.

Визуално оформление

Уеб дизайнерът има за задача да подреди информацията в страницата така, че тя да бъде лесно четима и неподвеждаща. Създават се графики и цялостен дизайн, който да оформи съдържанието за да се създаде привлекателна и удобна среда за четене.

HTML и CSS

След изработване на дизайна, той бива „разрязан“ на основните си елементи, които се запазват в някои от широко използваните графични формати (JPEG, PNG, GIF и други). Всяко едно от изображенията, които съставляват основният уеб дизайн се подреждат в HTML файл. За допълнително оформяне като цвят, позиция в страницата и т.н. се използват CSS команди.

CMS (Content Management System)

В зависимост от нуждите за функциониране на проекта, той може да бъде статичен или динамичен. Статичният уеб сайт е съставен от множество HTML файлове, свързани помежду си. В този случай, всяка промяна в архитектурата или информацията на сайта трябва да става ръчно в конкретния или всички HTML файлове. Динамичният уеб сайт се управлява от система за контрол на съдържанието, като изходния HTML код на уеб сайта може да бъде генериран посредством PHP файл. Основното съдържание на уеб сайта се съхранява в база данни, което позволява широка гъвкавост при редакция на текстове и тяхното изобразяване на различни места в уеб страницата. CMS системата обединява всичко това, за да бъде лесно контролирането на един уеб сайт от краен потребител, който няма познания в уеб програмирането.

Валидация на кода

Валидирането на HTML и CSS кода се прави с цел правилното функциониране и визуализиране на уеб сайта. Тази валидация се извършва спрямо световно установени правила за писане на правилен код W3C

SEO оптимизация

Search Engine Optimization в превод е „оптимизация за търсещите машини“. В основата си, SEO оптимизацията на един уеб сайт се изразява в правилно структуриран и валидиран HTML код, релевантно на съдържанието описание, заглавие и ключови думи. Към тази категория спада и онлайн маркетингът.

И така да кажем няколко думи за нас. Ай Ти Бизнес Солюшънс ЕООД е фирма която предлага услугите си на българския пазар повече от десет години и има изградени успешни бизнес отношения с повече от 300 клиента. Екипът ни е изграден изцяло от млади и амбициозни служители, за които професионализмът е на първо място. Ние ценим вашето време. Екипът ни от експерти, ще направи вашия уеб сайт, в точната пропорциа seo оптимизация, графичен дизай, така че сайтът ви да излиза възможно най-добре в търсачките и в същото време да има прекрасна и стилна визия. Избере Ай Ти Бизнес Солюшънс ЕООД защото сме професионалисти, защото занем какво правим. Сатене част от доволните ни клиенти.

Свържете се с нас

АДАПТИВЕН ДИЗАЙН

Отзивчив Уеб дизайн (АДАПТИВЕН ДИЗАЙН) е подход, който предполага, че проектирането и разработването трябва да отговорят на поведението на потребителя, въз основа на размера на екрана, платформата и ориентацията.

На практика се състои от комбинация от гъвкави мрежи и оформления, изображения и интелигентното използване на CSS медийни запитвания. Така както потребителя сменя използването на лаптопа / персоналния компютър със своето смарт устройство (айпад,айфон,таблет и др.) когато е в движение, така и уеб сайта трябва да може автоматично да превключи/отговори на различната резолюция (размер на екрана), начина на скриптиране и размер на изображенията и интерфейса. С други думи, на сайта трябва да има технология която автоматично да отговарят на предпочитанията на потребителя. Това спестява необходимостта от различен дизайн/уеб сайт отделно създаден за мобилни/смарт устройтва. В последно време голяма част от световният уеб трафик се генерира през мобилни устройства и очакванията са все повече да нараства.

Ние изработваме уеб сайтове, които се адаптират към всяко устройство.

UI / UX

Какво е UI / UX ?

UX се отнася до дизайна на потребителския опит, докато UI представлява дизайн на потребителския интерфейс. И двете са от решаващо значение за един ИТ продукт и трябва да работят в тясно сътрудничество.
Въпреки че са много неразделни помежду си, самите роли са съвсем различни, включващи отделни процеси.

Създаваме привлекателни и приятелски интерфейси. Ние се фокусираме върху опита на потребителите, осигурявайки по-добро взаимодействие и използваемост.

УПРАВЛЕНИЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО

CMS (content management system) са системи за управление на съдържанието, които помагат на милиони интернет потребители по света да създават бързо и лесно сайтове и да генерират и споделят съдържание в мрежата.

Може да се каже, че WordPress е една от най-лесните за използване CMS платформи. Тя е user-friendly система с интуитивен интерфейс, която дава множество възможности за персонализация и защита. Може да се използва от всякакъв тип потребители и не изисква големи компютърни познания.

За разлика от WordPress, Joomla изисква повече компютърни умения, техническа запознатост и в някаква степен и програмиране.

Drupal е една от CMS системите с най-големи изисквания към програмистските умения на потребителите си и е подходяща само за технически напредналите разработчици.

Ние изработваме уеб сайтове със системи за управление на съдържанието като Drupal, WordPress, Joomla, Opencart, Magento, които ви позволяват лесно да актуализирате уебсайта си.

SEO ОПТИМИЗАЦИЯ

Оптимизация за търсачки (на английски: search engine optimization, SEO) е процесът на подобряване видимостта на уеб сайт в търсачките чрез „натурални“ или неплатени (нар. още „органични“ или „алгоритмични“) резултати, който включва оптимизация на HTML-кода, структурата и текстовете на уеб сайт. Рекламирането на сайта и увеличаването на вътрешните и/или обратните връзки (backlinks) е още една от стратегиите за SEO оптимизация. Фактически, колкото по-рано (или по-напред в страницата) и по-често се появява един сайт в резултатите, толкова повече посетители е вероятно да му генерира търсачката. Така сайтът получава присъствие в Интернет пространството. Оптимизацията може да включва различни аспекти за търсене като търсене в определена сфера или регион, както и търсене на картинки, видео, местоположение или новини.

Като Интернет маркетингова стратегия, оптимизацията за търсачки изследва как работят търсачките и какво търсят хората.

Някои от процесите необходими за оптимизация са:

  • Изграждане на backlinks
  • Изграждане на internal links
  • SEF urls
  • Компресиране на HTML
  • Компресиране на Javascript
  • Компресиране на CSS
  • Alt tags на картинките
  • Поставяне на необхотимите ключови думи в подходящи за целта html тагове

Оптимизацията на сайт е сложен и бавен процес. В повечето случаи 6 месеца е средното време за оптимизация на даден сайт. Понякога може да отнеме година.

Ние ви предлагаме оптимизацията на уеб сайт за търсещите машини, базирана на най-новите алгоритми на Google.

Принтери под наем

Фирма Ай Ти Бизнес Солюшънс ЕООД предлага и услугата „Pay Per Click”. Това е услуга базирана на дългогодишния ни опит в отдаване на лазерни принтери 3 в 1 под наем с която можете лесно и изгодно да се сдобиете с лазерен принтер още утре.

Услугата има следните параметри:

Получавате Принтер или Мултифункционално устройство от висок клас, без да го заплащате.
Безплатна инсталация на устройството от наш специалист.
Безплатна поддръжка на принтера за срока на договора.
Безплатни копия включени в месечния абонамент.
Безплатно предоставяне на консумативи за срока на договорът.
Сервизна реакция в рамките на 24 часа, с възможност за предоставяне на оборотно устройсто, за да може да няма неудобсто и прекъсване на работния Ви процес.
Всеки клиент има възможност да получи индивидуална оферта в зависимост от неговите нужди.

Доверете се на професионалистите!

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other